Nagyszénás SE

Üdvözöljük honlapunkon!

Kérjük, támogassa adója 1%-ával Nagyszénás sportéletét!
Adószámunk: 18370580-1-04

Interjúk » Boér Zsolt felszabadult játékot vár

Kategória: interjúk | Közzétéve: 2018. augusztus 08.

- Az előzetes elképzelésekhez képest mennyire sikerült a csapat megerősítése a megyei első osztályra? Elégedett vagy az átigazolási időszakkal?

- Véleményem szerint jól sikerültek az igazolásaink, de erre a kérdésre majd úgyis a bajnoki meccsek után kapjuk meg a választ. Nagy dilemma volt, hogy melyik osztályban induljunk, hiszen nagyon nehéz minőségi játékosokat az egyesülethez csábítani a megfelelő anyagi háttér nélkül. A vezetőség a megyei I. osztály mellett tette le a voksát, és az előzetes elképzeléseinkhez képest is maximálisan elégedettek lehetünk az érkezőkkel. Az eredeti perspektívánkhoz ragaszkodva, hogy a jó közösség és a családias légkör megmaradjon, tapasztalt játékosokkal tudtuk megerősíteni a keretünket.

- Mik a felkészülési időszak legfőbb tapasztalatai? Mennyire nehéz feladat ilyen bő kerettel dolgozni?

- A felkészülési időszak véleményem szerint sikeresnek mondható, hiszen minden eltervezett munkát sikerült végrehajtanunk, sok futással fűszereztük a napi munkát. Az eddigi két évben sem panaszkodhattam az edzéslátogatottságra, ami napjainkban, az amatőr fociban nagy szó. Az eltelt egy hónap az előzetes várakozásaimat is felülmúlta, hiszen 16-20 fős létszámmal tudtam edzéseket tartani, és az edzőmeccseken is mindig nagy létszámban voltak jelen a játékosok. Ekkora létszámnál már nem egyszerű az edzés megtartása, hiszen magasabb osztályokban egy-két pályaedző is segíti az aktuális vezetőedző munkáját, de nem panaszkodom, hiszen ezek kellemes gondok. Sokkal rosszabb lenne a helyzet, ha alig járnának edzésre, hiszen így lehet minőségi tréningeket tartani. Nagy segítségemre van István Norbi, hiszen a kapusokkal ő foglalkozik, illetve Frankó János, aki szabadidejét áldozva szinte pályaedzőként ténykedik.

- Milyen változások várhatók a csapatjátékot tekintve?

 - Természetesen ezen a téren is megpróbálunk fejlődni, és a jól bevált játékrendszerünk mellett még két alapfelállásban is gondolkodom, amiket már gyakoroltunk is az edzőmeccseken. Biztos el fog telni a bajnokságból jó pár forduló, mire összeszokott csapattá válunk, de az idő nem sürget bennünket. Úgy gondolom, az első kör végére beszélhetünk majd kialakult csapatjátékról, mire mi is hozzászokunk a magasabb osztályhoz, hiszen jelentős különbség van a két osztály között.

- Mik a konkrét elvárásaid az előttünk álló szezonra?

- Konkrét elvárásaim nincsenek, szeretnénk minél jobban szerepelni az első megyei I.-es évünkben, szokni a légkört, a bennmaradást magabiztosan kivívni. Felszabadultan játszhatnak a játékosok, végre nem kell eredménykényszer alatt játszani, hiszen ebből a szempontból az előző két év mentálisan nagyon megterhelő volt. Mindent egybevetve jó lenne a megyei I. osztály üde színfoltjának lenni az előttünk álló szezonban.

« Vissza az előző oldalra